Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از سالیان دراز پس از تصویب قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بالاخره مسئولان ذی‌ربط تصمیم به اجرای این قانون گرفتند. اوضاع نامناسب استخدامی، دریافتی و شرایط کاری دشوار و مشکلات مالی ، آن هم در شرایط بحران کرونا و فعالیت کادر درمان، اشتیاق خروج از کشور را بر حضور در کشور بیشتر کرده است. آن طور که مسئولان کادر درمان و به طور خاص دبیر خانه پرستاری ایران اعلام کرده است؛ هر ساله ١٠٠٠ پرستار ایران را به مقصد کشور‌های مختلف جهان ترک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که آینده بهداشت و درمان کشور را تحت تاثیر قرار داده است و معلوم نیست با کمبود پرستاری که در شرایط فعلی، کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند؛ آیا وعده‌های اشتغال و جذب نیروی متخصص که سال‌ها است صرفا روی کاغذ جا خوش کرده، به میدان عمل راه پیدا می‌کند و معادله ١٠٠ هزار نیروی پرستار بیکار و جذب ۵۵ هزار نیروی تازه نفس از این میان برای مسئولان حل شدنی است یا خیر.

بعد از سالیان متوالی تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرا می شود؛ اما خبر هایی مبنی بر حذف بودجه تعرفه گذاری در سال آینده شنیده شده است. شرایط کار در مراکز درمانی به دلیل مسائل مختلف از جمله مشکلات مالی، سخت و این موضوع باعث رفتن پرستاران نخبه از کشور می شود.

بر اساس برآوردها، حداقل سالیانه ۱۰۰۰ پرستار از کشورمان رفته اند و در حال حاضر نسبت پرستار به جمعیت در کشورهای اروپایی و توسعه یافته در حدود نه پرستار به ازای ۱۰۰۰ نفر است؛ در صورتی که همین آمار در ایران ۱/۶ است.

محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار ایران گفت: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۸۶ به تصویب مجلس رسیده است. سال ها به بهانه های مختلف این قانون در کشور اجرا نشده بود.

باید خدمات پرستاری ارزش گذاری شود تا بر اساس هر نوع خدمتی که پرستاران در مراکز درمانی انجام می دهند، پول آن ها محاسبه و حقوق همکاران پرداخت شود. در حال حاضر هشت هزار خدمت پزشکی و حدود دو هزار خدمت پیراپزشکی در کتاب ارزش گذاری نسبی تعیین شده است.

برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، مجلس جهت تامین بودجه مورد نیاز این طرح مقرر کرده بود که پنج هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از افزایش مالیات بر سیگار به تعرفه گذاری خدمات پرستاری اختصاص داده شود که تا این لحظه به دلیل مخالفت با افزایش مالیات بر سیگار عملا منابع اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری حذف شده است. اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری به دلیل عدم تامین بودجه اش به طور دقیق مشخص نیست.

برای پرداختی پرستاران سقفی بر اساس بودجه تعیین شده است که این موضوع غیر قابل قبول خواهد بود. برای گروه پرستاری ده بسته خدمتی تعیین شده که این موضوع بی عدالتی حتی در حق بیماران و مراجعه کنندگان به مراکز درمانی است.

مشکلات مالی سبب افزایش مهاجرت افراد و پرستاران نخبه و با تجربه شده است و نظام سلامت ما با کمبود نیروی پرستاری دچار مشکلاتی خواهد شد.

به گفته عضو شورای‌ عالی سازمان نظام پرستاری، اخیراً پرستاران تمایل بیشتری برای رفتن از کشور نسبت به قبل پیدا کرده اند و از این مجموعه اطلاعات و راهنمایی می‌خواهند.

او گفت: ما در سازمان نظام پرستاری واحد بین الملل داریم که پرستاران می‌توانند سوالات خود را مطرح کنند و شرایط کشور‌های مختلف را بپرسند. علت اصلی این موضوع سختی کار به دلیل کمبود نیرو و حتی مسائل مالی است.

پرستاران ایرانی در رنکینگ جهانی، جایگاه پانزدهم را دارند. این یعنی پرستاران ما می‌توانند تمام استاندارد‌های لازم را به راحتی پشت سر بگذارند و از هر کشوری پذیرش دریافت کنند. به گفته متخصصان، کشورمان در حوزه پرستاری نخبگان علمی زیادی دارد.

بیشتر بخوانید

افزایش شهر‌های قرمز کرونایی با نزدیک شدن به ایام پایانی سال

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پرستاری تعرفه پرستاری تعرفه گذاری خدمات پرستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۳۲۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار در بودجه امسال برای انسداد مرز
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • یکپارچه سازی زمین های کشاورزی شمال با سرمایه گذاری چینی‌ها
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • ریشه‌های نارضایتی‌ها پرستاران؛ اضافه‌کار اجباری بر خلاف قانون
  • دولت برای تصویب لایحه حمایت مادی و معنوی پرستاران اقدام کند
  • احتمال بازنگری قانون ممنوعیت مسابقات ملی در خارج از کشور